Select Page

Tirana 2031

Një nismë që hedh dritë duke hulumtuar dhe investiguar

Exactly How to Take Tablets: A Comprehensive Overview

Taking medicine is a typical part of managing different health and wellness problems and maintaining total wellness. Whether it's for dealing with a disease, handling chronic pain, or stopping particular health issues, understanding just how to take pills...

Eliminimi i së gjelbrës

Ilustrim grafik: Elsa PajaAutor: Artan Rama | Citizens Channel Një pjesë e hapësirës së gjelbër përreth Piramidës në kryeqytet është transformuar në një kantier ndërtimi për ngritjen e strukturave të reja në formë kubash prej betoni. Rivitalizmi i kësaj parcele, në...

“Të pastrehët e rinj të periferisë” – Si nxitimi për ngritjen e qendrave vanitoze po prodhon konflikt social në Tiranë

Autore: Erisa Kryeziu | Citizens Channel Ndue Marku dhe Edmond Çata jetojnë në skaje të kundërta të Tiranës, më shumë se 8 kilometra larg nga njëri-tjetri e nuk janë parë e takuar më parë. Të dy kanë një të përbashkët, prona dhe jeta e tyre ndryshoi në 16 dhjetor...

“Një Bulevard pa qytet”, si i humbi Bulevardi i Ri hapësirat e gjelbra dhe lidhjen me Parkun e Paskuqanit

Autore: Elira Kadriu | Citizens Channel | Tiranë | Foto-ilustrim: Elsa Paja   Bulevardi i Ri i Tiranës, një projekt i nisur 11 vite më parë mbetet ende sot larg realizimit. Projekti i studios “Grimshaw Architects” më shumë se sa një poli të ri të gjelbër të...

“36 monumente më pak”, Si vilat e vjetra të Tiranës po zëvendësohen me pallate

Autore: Entenela Ndrevataj | Citizens Channel | Tiranë “Më erdhi shumë keq...Këtu ishte një lulishte shumë e bukur. Nuk e kuptoj pse. Gjithkush që ka ardh këtu thotë: ‘Pse humbën këto vila këtu?’ Ku di unë, gjynah!” Kështu shprehet Myzejen Lika, banore e rrugës Kont...

Planet për Unazën e Gjelbër do thellojnë krizën e trafikut dhe parkimeve në Tiranë

Një sërë aksesh rrugore do të kthehen në zona ku nuk do të lejohet qarkullimi i automjeteve, me qëllim ndërtimin e unazës së gjelbër të qytetit, sipas Planit të Përgjithshëm Vendor Tirana 2030. Aktualisht, Bashkia e Tiranës ka gati projektin për një nga segmentet e...

“Tirana 2031”

Në 29 dhjetor të vitit 2016, Këshilli Bashkiak i Tiranës, mes kritikave për mungesë të transparencës dhe dëgjesave publike, miratoi planin e përgjithshëm vendor “Tirana 2030”. Kryeqyteti i Shqipërisë, Tirana, është qendra ekonomike dhe politike më e rëndësishme e...

Video